Huollosta huoltoon

Asiaa erilaisesta huollosta:

Tänään oli vähän erilainen päivä.. ..tai oikeastaan se alkoi jo eilen: työpäivän jälkeinen ”hyppäänpä autoon ja ajelen kotiin” ei mennytkään suunnitelmien mukaan vaan autoni päätti jäädä työpaikkani pihaan. Onneksi Kehä III ulkopuolella, helsinkiläisittän pohjoisessa porojen keskellä, asuu muitakin, joten sain kollegalta kyydin kotiin ja tänään aamulla pääsin töihin samaisessa kyydissä. Töihin saapuessani hinausauto odotti jo työpaikkani pihassa valmiina kuljettamaan autoni huoltoon:

WP_20150303_001 (2)

Aamulla nappasin lenkkarit mukaani olettamalla, että tänään, autottomana, saattaa olla tiedossa kuntoliikuntaa kävelyn muodossa. Minulla oli työpäivän jälkeen varattuna aika hierontaan, jonne suuntasin kävellen, kun enhän vastikään 50 km kilometriä juosseena halua turvautua julkisiin liikennevälineisiin 3,5 km matkalla. Kummasti siinäkin hommassa tuli hiki roudatessani useamman kilon painoista läppärilaukkua, välillä kelloa vilkuillen sekä tajuten, että loppumatka pitää juosta ehtiäkseen ajoissa perille. Jep, jos joku on tänään nähnyt Helsingissä businessasuisen ”lenkkeilijän” pinkeissä lenkkareissa juoksemassa, läppärilaukku olalla, niin tunnustan.. ..se olin minä.

Hieronnan jälkeen sijaisautoa hakemaan. Sain puhelun autovuokraamosta. Minä: ”Mitä? Siis että saisin auton vasta kahden tunnin päästä? Ai, että vaihtoehtona on hakea auto Helsinki-Vantaan lentokentältä heti?”. Autohuolto sijaitsi 1,5 km päässä hierontapaikasta ja muistin huollon ”kanta-asiakkaana”, että heiltä löytyy myös autovuokraamo, joten kipitin sinne. Matkalla alkoi sataa vettä ja olisin voinut nauttia vedestä muutenkin kuin vesisateena. Jee, löytyi vapaa auto ja varsin pieni sellainen: Citroen C1. Olin tyytyväinen, ettei tarvinnut ajella taksilla ruuhka-aikaan lentokentälle toisen vuokraamon autoa hakemaan. Minulla on ollut jokunen huollon sijaisauto viimeisen parin vuoden aikana. Kerran sain valtavan pakettiauton, jolla oli kaikkea muuta kuin näppärä liikkua Helsingissä saatika saada sitä minnekään parkkiin, joten sen ”traumaattisen” kokemuksen jälkeen olen ollut valtavan tyytyväinen kaikkiin saamiiini henkilöautoihin.

..ja sitten asiaa siitä varsinaisesta huollosta eli kehonhuollosta:

Ensimmäisen kerran kävin hieronnassa viime syksynä, kolmisen viikkoa ennen maratonia. Sen jälkeen olen käynyt muutaman kerran ja hieronnan pääpaino on ollut alavartalossa.

50 km lenkistäni on reilu viikko ja tämänpäiväisessä hieronnassa hieroja totesi pohkeideni olevan jumissa. Ei tullut yllätyksenä. Syksyllä maratonin jälkeen takareidet olivat ihan jumissa ja olen treenannut takareisilihaksia ja ne olivatkin hyvällä mallilla, samoin kuin etureidet.

Onko jalkapohjiasi koskaan hierottu kunnolla? Minulla on kolme viimeistä hierontakertaa. Kannattaa kokeilla ja varoitan, tuskan määrä voi olla infernaalinen! Minulta löytyi jalkapohjasta paljon muhkuroita, joita hieroessa lähtee varsin ikävä rutina ja, joista osa oli kosketusarkoja. Parin päivän ajan hieronnasta tuntui jalkapohjissa niiden käsittely. Toinen kerta oli ensimmäistä kivuliaampi: puristin hierontapöydän rautoja vimeisillä voimillani ja yritin hengitellä syvään. Tuskahiki oli sitä luokkaa, että hierontapöydän paperi oli ihan märkä. Hierontojen välissä olen pyöritellyt satunnaisesti golfpalloa jalkapohjieni alla. Tämänpäiväisestä odotin maksimaalista tuskaa johtuen pitkästä lenkistä, mutta nyt ei enää kuulunutkaan rutinaa ja tällä kertaa riitti pelkkä nyrkkien puristaminen yhteen. Positiivista edistystä!

Olen siis satunnaisesti pyöritellyt golfapalloa 1-2- minuuttia kevyesti molempia jalkapohjia vasten ja tästä on ilmeisesti ollut hyötyä. Golfpallon sijaan voi käyttää vaikka tennispalloa.

Vaikka juokseminen onkin mukavaa puuhaa, niin ei unohdeta kehonhuoltoa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s