Ratavetoja Esport Arenan sisäjuoksuradalla

Kävin ensimmäistä kertaa Esport ratiopharm Arenan sisäjuoksuradalla. Vähän erilainen juoksukokemus, mutta positiivinen sellainen!

Esport Arenan sisäjuoksurata

Esport Arenan sisäjuoksuradan alamäki

800 metrin pituinen sisäjuoksurata sijoittuu kahteen kerrokseen. Juoksuradan lattiamateriaali vaihtelee kerrosten välillä: ylemmässä kerroksessa on pehmeämpi mondopäällysteinen pinta. Radalla mahtui hyvin juoksemaan ilta-aikaan: oli hitaampaa menijää ja sitten niitä, jotka vain viuhahtivat ohi. Ratamaksu oli 12 € ja sillä hinnalla olisi saanut juosta vaikka koko päivän. Pukukopit toimivat 20 sentin kolikolla, mitä en tiennyt, joten onnekseni sain vieruskaverilta vaihdettua rahaa sopivammaksi. Suihkut olivat siistit. WIFIkin toimi moitteettomasti.

Harjoittelimme tonnin vetoja pyramidina. Tarkoituksena oli arvioida ilman mittareita omia vauhtejaan: ensin vedettiin tonni 70 % / 100 %, 5 minuutin palautus, seuraavaksi 80 % / 100 %, 5 minuutin palautus, sitten tonni ”täysillä”, 8 minuutin palautus, 85 % / 100 %, 5 minuutin palautus ja lopuksi 75 % / 100 %.

pyramidi pyramidit_taulukko

Tykkäsin näistä vedoista. Mutu-tuntumalta omien vauhtien arvioiminen oli haastavaa, mutta mielenkiintoista. Vetoja tehdessä helmikuun kotirataultran 50 km:stä oli puolitoistaviikkoa aikaa, joten se tuntui vielä jaloissa.

Vedot olisi pitänyt juosta prosenttien mukaan, mutta, mutta.. ..vähän oli vauhtia liikaa. Juostu aika kertoo juostut tulokset ja laskettu aika puolestaan sen, mihin aikaan vedot olisi pitänyt juosta prosenttien mukaan.

Alakerran sisäjuoksurata ei näyttänyt yhtä houkuttelevalta kuin yläkerran rata, joten päädyin juoksemaan vain ylempää rataa.

Esport Arenan alempi sisäjuoksurata

Esport Arenan alempi sisäjuoksurata

Entä sisäjuoksuradan juoksuetiketti? Onko sellaista? Yritin googletella, mutten löytänyt hakemaani. Vetojen jälkeen jäin hölköttelemään sisäradan puolella ja hetkeksi pysähdyin ottamaan kävelyäskeleita, niin jo kuului vihainen käsky siirtyä radan ulkoreunaan. Jälkikäteen luin jostakin, että kävellessä pitäisi kiertää radan ulkoreunaa.

Asics Gel-DS Trainer 19 Neutral

Asics Gel-DS Trainer 19 Neutral

Samalla tuli testattua uudet lenkkaritkin (vuoden 2014 malli). Kuvassa näkyy myös juoksuradan mondopäällysteinen pinta.

Kyllä, tämä on samainen paikka, jossa on noin vuoden päästä tavoitteena yrittää juosta 24 tuntia (Endurance 24 h). Nyt sain pientä tuntumaa radasta, mutta varmasti tulee radalla harjoiteltua toistekin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s