Run 350 Singaporessa 5.4.2015

Päivitetty (lisätty kuvagalleria) 16.4.

Pääsin kuin pääsinkin osallistumaan Singaporen Run 350 puolimaratonille sunnuntaina 5.4. Ensin osallistuminen näytti heikolta: saman viikon tiistaina oli kuumetta 39,8 astetta ja kova yskä. Kuume taittui onneksi antibiooteilla ja kuumelääkkeillä, mutta yskä on ja pysyy.

Sunnuntaiaamuna herätyskello soi 3.50 ja aamupalaksi join juotavan jugurtin. Juoksutapahtuma oli alle parin kilometrin päässä hotellistamme, mutta koska oli yö ja pimeää, niin oman turvallisuuteni kannalta päädyin hurauttamaan paikalle taksilla.

Puoli viiden aikaan aamulla olin paikalla ja päädyin bajamajajonoon, kun aikaa starttiin oli vielä puoli tuntia. Aivan käsittämättömän hitaasti vessajono eteni, vaikkei mielestäni jono kovin pitkä ollutkaan!

Kello 4.57 olin vielä jonossa ja päätin luovuttaa, kun juoksu alkaisi parin minuutin päästä. Jonosta lähtiessäni mietin, että miksi muut eivät pitäneet kiirettä. Lähtöpaikalle päästyäni tajusin, että ihmisiä on niin paljon, että ”lähtölaukauksesta” lähtöviivalle pääseminen kestää viimeisillä varmaan ainakin 20-30 minuuttia, joten mitään kiirettä ei olisi ollut.

Useampi kilometri vedettiin kuin sillit suolassa varoen astumasta kenenkään varpaille. Meno oli hiljaista yön pimeydessä, katuvalojen saattelemana: en juurikaan kuullut puhetta. Osallistujista valtaosa oli miehiä: naisilla oli valkoiset juoksupaidat ja miehillä oranssit. Monilla oli myös pitkähihaiset paidat ja 2XU:n kompressiotrikoot. Minulla oli jo ensimmäisen kilometrin jälkeen vaatteet hiestä märkänä, joten olisi ollut vaikea kuvitella juoksutrikoita tai pitkähihaista paitaa! Olo oli kuin juoksisi suihkukopissa! Ilmankosteus oli ainakin 87 ja lämpötila ehkä 27 astetta eli trooppinen ilmasto. Hien eritys oli melkoista, joten puolikuntoisena juostessa huolehdin riittävästä nesteytyksestä: puolimaratonin matkalla juomapisteitä oli yhdeksän ja jokaisella juomapisteellä oli tarjolla urheilujuomaa ja vettä. Pysähdyin niistä jokaiselle juomaan pari mukillista nestettä. Yhdeltä juomapisteeltä sai lisäksi geeliä ja toiselta banaanin mukaansa.

Oman kellon mukaan juoksuun meni aikaa  kaksi tuntia ja viisi minuuttia (nettoaika). Kaikki maaliin asti päässeet saivat teknisen paidan, ”finisher tee”. Lisäksi maalissa odotti mitali, urheilujuomatölkki ja banaani. Maalialueella oli myös erilaisia tuotteiden markkinointikojuja samaan tapaan kuin Suomessakin ja niistä sai näytteitä mukaansa. Lisäksi siellä oli myös hierontaosasto, mutta sen jätin väliin kiirehtiessäni kävellen takaisin hotellille. Vaatteet olivat yhtä märät kuin olisin juossut vesisateessa.

Hieno kokemus! Hyvin järjestetty ja onnistunut tapahtuma, jonka idea oli ympäristölähtöinen: ”Run for a greener future”. Puolimaratonin lisäksi siellä juostiin myös kymppi ja lapsille oli oma 800 metrin juoksu. Ymmärtääkseni viime vuonna osallistujia oli ollut yli 12000. Tämän vuoden osallistujamäärä ei ole tiedossani.

Nyt on vaihtunut mannerkin toiseen: olemme siirtyneet Singaporesta Tokion kautta Pohjois-Amerikkaan, Kaliforniaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s