Hyvinkää Hölkkä 2015 -juoksutapahtumassa

Tänään, helatorstaina oli HSU:n järjestämä 33. Hyvinkää Hölkkä. Kolmas puolimaratonini.

Nyt tuntuu kyllä hyvältä! Puolikas takana ajalla 1.56.24. Suurempia aikatavoitteita ei ollut: lähinnä toivoin, että selviäisin alle kahden tunnin. Pari viikkoa sitten Kormu Runissa kympillä tuntui, etten olisi jaksanut enää metriäkään 5.27 tahdilla, kun nyt mentiin 5.30 tahdilla 21,1 km. Mahtavaa! Kyllä se kunto alkaa hiljalleen palautumaan sairastelun jäljiltä. Ja, jos jotain jäi hampaankoloon, niin se on yksi sekunti: HCR-aika viime vuonna oli 1.56.23 eli sekunnin parempi. Pahus!

Tämä olikin sitten viimeinen 20+ km juoksu ennen kuun vaihteessa olevaa Tukholman maratonia ja seuraavaksi aloitetaan ”himmailu”.

Mukava juoksutapahtuma tämäkin! Tapahtuma oli harmittavan lähellä mm. HCR:ää, mikä varmasti karsi osallistujia. Matkoja oli valittavissa kilpasarjat 7 km / puolimaraton ja kuntosarjat 7 km / 14 km. Junioreille oli omat sarjansa. Juniorit juoksivat ensin ja sen jälkeen oli muiden sarjojen yhteislähtö klo 13. Vaatetuksen kanssa oli pohtimista: aamulla lämpötila näytti + 8 ja oli kova tuuli eikä auringosta tietoakaan ja vettäkin satoi. Keli kuitenkin lämpeni ja aurinkokin pilkahteli, mutta tuuli ei pahemmin heikentynyt, joten tein ratkaisun viime minuuteilla: lyhythihainen + pitkähihainen paitayhdistelmä vaihtui pelkkään lyhythihaiseen + juoksucaprit ja kompressiosäärystimet. Hyvä valinta.

Korkeuserot

Korkeuserot

Reitti oli mielestäni varsin samantyyppinen kuin HCR:ssä: se kulki pääosin Hyvinkään Sveitsin hiekkapolkuisia kävelyteitä, mutta mukaan mahtui myös asfalttipohjaista pyörätietä. Reitistä sanottiin, että se on nopeakulkuinen, mutta henkilökohtaisesti en allekirjoittaisi sitä, mutta pidin kuitenkin reitistä. Viime aikoina mäkiä sisältävät lenkit ovat jääneet minulla vähemmälle eli (lue: ei juuri yhtään), joten jokusen kerran meinasi loppua usko raastaessa mäkiä ylös.

Juoksun jälkeen

Juoksun jälkeen

Puolimaratonissa juostiin 7 km reitti kolmeen kertaan ja kierrokselle mahtui kaksi juomapistettä. Paikka paikoin kävin taistelua kovan tuulen kanssa, mutta selvisin siitä voittajana. Maasto oli pääosin sen verran suojaisaa, joten tuuli ei koko ajan haitannut menoa. Maalissa sai urheilujuomaa, vettä, banaania ja myslipatukoita. Kyllä juokseminen on kivaa!

Tulokset Hyvinkää Hölkkä 2015

Kiitokset järjestäjille!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Hyvinkää Hölkkä 2015 -juoksutapahtumassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s