Hämeenlinnan kaupunkimaraton 2015 -juoksutapahtumassa

Sibelius-maraton / 30. Hämeenlinnan kaupunkimaraton järjestettiin aurinkoisena kesälauantaina 25.7.2015, tapahtumapaikkana Kaurialan kenttä. Matkavaihtoehtoina oli kävely, kymppi, puolimaraton ja maraton.

Kaurialan kenttä

Kaurialan kenttä

Iltapäivästä, vähän ennen lähtöä, oli kaikille avoin stadionkonsertti, jossa esiintyivät Aleksi Aromaa ja Antti Paranko Group.

Kaurialan kentällä esiintymässä Aleksi Aromaa & Antti Paranko Group

Kaurialan kentällä esiintymässä Aleksi Aromaa & Antti Paranko Group

Kävelijöiden ja kympin lähtö oli klo 14.40 ja puolimaratonin ja maratonin klo 15. Ilmoittauduin kympille viimeisenä mahdollisena ennakkoilmoittautumispäivänä ”jos nyt vaan kävisi huvikseen juoksemassa, kun juoksutapahtuma on ihan tässä lähellä” -metodilla ja näkemässä tuttuja. Lämpöasteita taisi olla parikymmentä ja aurinko paistoi. Maratonjuoksijoita armahdettiin mukavammalla, pilvisemmällä kelillä. Kympin juoksuni onnistui ihan mukavasti:

Tulokseni ja sijoitukseni

Tulokseni ja sijoitukseni

Off topic, mutta en ymmärrä, että miksi bruttoajalla on suurempi painoarvo (virallinen tulos), vaikka nettoaika on se todellinen aika lähtöviivalta maaliviivalle.. Bruttoajan mukaan kymppi meni aikaan 00:52:39. Yleisen naisten sarjan kympin voitti ruotsalainen hiihtäjä Ida Ingemarsdotter ajalla 37:14. Jaa-a, pitäisiköhän sitä siirtyä hiihtoon, jotta juoksukin alkaisi sujumaan..?! Kovakuntoisia nuo huipputason hiihtäjät.

Juoksun jälkeen menin suihkuun ja syömään osallistumiseen kuuluvaa jauhelihakeittoa. Sen jälkeen ehdin mennä ihailemaan ensimmäisiä puolikkaan maaliintulijoiden suorituksia: hienonnäköistä menoa! Kannustusjoukkoja oli tosin vähänlaisesti liikkeellä kadunvarsilla.

Osallistujat saivat paidan ja mitalit. Pientä miinusta siitä, että pienemmät (tekniset) paitakoot loppuivat kesken. Nyt minulla on muistona vähän ylikokoinen Sibelius-paita. Mitali on kyllä hieno!

Paita ja mitali

Paita ja mitali

Kiva juoksutapahtuma ja järjestelyt toimivat hyvin! Positiivinen yllätys oli, että osallistumisen sai maksaa Smartum-seteleillä.

P.s. Viikko ennen tätä kymppiä tulin käyneeksi Mommilanjärven soutelussa juoksemassa kympin, ”Mettäkulman lenkin”. Tästä tulee vielä erillinen postaus jälkikäteen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s