Firstbeat-hyvinvointianalyysi

Seuraavan postauksen piti valottaa tulevaa juoksuani Dubain aavikolla, mutta työnantajani tarjosi Firstbeat-mittausta, joten siitä ensin. Seuraavat kolme päivää kuljen yhdessä kyseisen laitteen kanssa. Aamulla herättyäni kiinnitin sen itseeni ohjeiden mukaisesti ja meinasin jopa ottaa kuvan itsestäni, mutta onneksi unenpöpperössä tajusin olla ottamatta..

Ensin meillä oli lyhyt info mittauksen toteuttamisesta. Firstbeat-mittauksella mitataan sykevälivaihtelua ja työn ja vapaa-ajan kuormituksen suhdetta. Mielenkiintoista! Mittaus kestää kolme päivää: kaksi työpäivää ja yhden vapaapäivän. Mittauksen tueksi täytetään esitiedot ja pidetään päiväkirjaa: uniaika, työaika, liikuntasuoritukset, syömiset, erityisen kuormittavat tilanteet, rentouttavat tilanteet ja alkoholin nauttiminen. Näitä mahtuu kyllä seuraavaan kolmeen päivään ja ehkä voin uhrautua ja juoda yhden saunakaljan testauksen tueksi.

Mittaaminen edellyttää Firstbeat Bodyguard 2 –laitteen käyttämistä. Se kiinnitetään kehon oikealle puolelle, solisluun alapuolelle ja johdon toinen pää vasemmalle puolelle kylkikaareen. Molemmissa päissä on ihoon liimautuvat kertakäyttöiset, nepparikiinnitteiset elektrodit, jotka pitää vaihtaa pari kertaa päivässä. Suihkuun tai uimaan ei voi mennä laitteen kanssa.

Firstbeat 2 -laite ja elektrodit

Firstbeat Bodyguard 2 -laite ja elektrodit

Ensimmäinen testipäivä alkaa olla pulkassa ja aika huomaamaton tuo laite on. Päivä on ollut hektinen, joten mielenkiinnolla odotan tuloksia ja palautetta! Palautteen avulla pitäisi oppia hallitsemaan stressiä, palautumaan paremmin ja liikkumaan oikein. Huomenna on ohjelmassa hieronta, kevyt lenkki illalla ja ehkä se sauna juoman kera. Millaistahan sykevaihtelua nuo saavat aikaan..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s