Tulevaa: seikkailujuoksu Dubain aavikolla

Jokunen kuukausi sitten varasin lennot Dubaihin marraskuun loppupuolelle ja googlettelin mahdollisia maratoneja, puolikkaita tms. No, eipä osunut, mutta sitten huomasin jotain vielä parempaa: aavikkoseikkailujuoksu. Niin, siellähän tosiaan sitä aavikkoa löytyy.. Sitten googlettelin, että saako naiset yleensä juosta muslimimaassa ja vaatiiko se pukeutumiselta jotakin. Ei ongelmaa, joten päätin ilmoittautua ja naisillekin löytyi oma sarjansa. Tapahtuman nimi on Dial-A-Battery Desert Stinker 2015 ja se juostaan 27.-28.11.2015. Pikaisella silmäyksellä naputtelin ilmoittautumiseni ja valitsin matkaksi 20 km, jes! Hintaa tälle tuli muistaakseni n. 80 euroa.

Dial-A-Battery Desert Stinker

Dial-A-Battery Desert Stinker

Paremmalla ajalla tutustuin lisää aiheeseen ja lueskelin tarkemmin tapahtumasivuja: kyseessä onkin kaksiosainen juoksu eli 20 km juostaan illalla otsalamppujen kanssa, yö vietetään teltassa aavikolla ja seuraava 20 km juostaan aamulla. Tapahtumaan otetaan mukaan omat leiriytymisvälineet yms. Luonnollisestikaan suihkuja ei ole: ”It’s no-frills camping = no shower = prepare to get a bit stinky!”. Yöllä lämpötila putoaa max 10 asteeseen. Haaste siis tuplaantui tai jopa triplaantui olosyhteiden muuttuessa, ja oikeastaan se alkoi kuulostamaan entistäkin mielenkiintoiselta, varsinkin yöpyminen teltassa aavikolla. Olisihan se ollut ”pliisua” könytä aavikolla ”vain” 20 km… Vähän tuo yöpymisasia mietitytti, joten katselin muita vaihtoehtoja, niin yöpyminen aavikkohotellissa olisi kustantanut noin 1000 euroa yöltä, joten ei se yö siellä teltassa mahdollisten skorpionien ja käärmeiden kanssa enää tuntunutkaan niin pahalta vaihtoehdolta kuin 1000 euron lovi lompakossa ja harvemmin sitä on mahdollista yöpyä aavikolla! Järjestäjiltä oli muutama teltta lainattavissa ja sain varattua niistä yhden itselleni, joten ei tarvitse ainakaan telttaa kantaa mukana.

Tietoa juoksusta https://www.premieronline.com/event/DialABattery_Desert_Stinker_1544#info

Tätä kirjoittaessani huomasin, että ilmoittautumissivuille on ilmestynyt ruokailumahdollisuus illalle eli vältyn kantamasta hirmuista ruoka-arsenaalia mukanani. Hyvä! Ilmoitin itseni mukaan myös siihen ruokailuun (hinta n. 25 euroa)!

Koska kyse on aavikosta, niin varusteiksi ei riitä pelkät juoksuvaatteet vaan pakollisia varusteita on mm. 1,5 l juomareppu, ensiapuvälineet, pilli, kartta, puhelin, gps/kompassi yms. ja näiden lisäksi löytyy vielä lista muista suositelluista välineistä.

Tapahtuma on saanut keskimääräistä paremmat arvostelut:

Arvostelut

Arvostelut

Ja tässä YouTube-video vuoden 2013 vastaavasta juoksusta:

Hiekka näyttää haastavalta juoksualustalta ja voin vaan kuvitella, että miten sitä hiekkaa tulee löytymään joka paikasta.

Toivottavasti tästä tulee hieno kokemus!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s