XV Hauhon jokamiestriathlon 2.8.2017

Ultrajuoksu on ja pysyy sydämessä, mutta kaikkea muuta on kiva kokeilla. Tällä kertaa kokeilussa oli taas ”mini” triathlon: Hauhon jokamiestriathlon ke 2.8., jossa uintia 200 m, pyöräilyä 10 km ja juoksua 3 km.

Koko päivän oli satanut, mutta kilpailun ajan oli poutaa ja aurinkokin välillä pilkisteli. Paikalle saavuttuamme haimme Samin kanssa kilpailunumerot, vietiin fillarit yms. tavarat paikoilleen ja vaihdettiin tuttujen kanssa kuulumisia. Hollolan maastotriathlon oli vielä tuoreessa muistissa, joten valmistautuminen sujui kivuttomasti. Jalat olivat vielä vähän väsyneenoloiset Pallaksen 134k juoksun ja Viron 380k pyöräilyn jäljiltä, joten aikaodotuksia minulla ei ollut.

Uintiin en pukenut märkkäriä, koska siitä kuoriutuminen vie minulla turhaa aikaa sekä vesi oli huomattavasti lämpimämpää kuin Hollolassa ja matka lyhyempi. Tällä kertaa uin koko matkan vapaauintia. Jälkikäteen totesin, että Hollolassa meni rintauinnilla nopeammin kuin vapaauinnilla nyt… Uintisuorituksessa ei ollut kehumista.

Uinnin jälkeen vaihtoalueelle: pyöräilykengät jalkaan, kypärä päähän ja pyörän selkään! Pyöräilyn keskari oli vähän päälle 30 km/h, johon olin tyytyväinen. Ikinä en ole kymppiä ajanut noin ”kovaa”: pyöräily on ollut minulle lähinnä palauttelua juoksuista. Pyöräilyyn olin tyytyväinen, kun takana ei ollut ainuttakaan vauhtitreeniä.

Ja taas oltiin vaihtoalueella: lenkkarit jalkaan ja kypärä pois päästä (tällä kertaa muistin ottaa sen pois). Olin varautunut juoksemaan asfaltilla, mutta reitti olikin pururataa, hiekkatietä tms. Ensimmäiset 800 metriä oli ylämäkeä ja matkaan mahtui muitakin mäkiä. Juoksun koin kaikista haastavimmaksi väsähtäneillä jaloilla, ja se oli Pallaksen jälkeen vasta toinen juoksu. Kyseisillä räpylöillä ihan ok suoritus.

Sen enempää ajattelematta olin taas mukana kilpasarjassa. Sijoitus oli 13/24, mikä oli ihan jees suoritus näillä taustoilla triathlonistien joukossa.

Hauhon jokamiestriathlon oli oikein kiva, sellainen kylätapahtuma-henkinen, matalankynnyksen tapahtuma.

Ja mitäs kivaa seuraavaksi… …ensi viikko piti lomailla ja ”chillailla” Nizzassa ja sen lähiympäristössä, mutta ei tiikeri raidoistaan pääse, joten Samin kanssa ilmoittauduttiin Tre Rifugi Val Pellice Trail alppiultraan Italiaan. Matka on 54k, nousua 3818m. Nizzasta kisapaikalle on parin tunnin ajomatka. Muuta ei sitten vielä tiedetäkään vaan ollaan pyydetty kilpailuohjeet englanniksi, Elämä on ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s