MRM 77k polkujuoksu Mäntyharjulla 12.9.2020

Repaleisen koronakevään ja -kesän ei-suunnitelmallisten treenien jälkeen ei-suunniteltu 150 kilometrin määräviikko oli takana, joten tähän sopisi hyvin ei-suunniteltu ultra. ”Löytyisiköhän parin viikon päästä mitään ultrakisaa?” kysyin Samilta, joka alkoi tutkia juoksukalenteria. MRM nousi esiin, osui ja upposi heti. Vaarojen maratonin 65k ei sopinut kalenteriini, joten jotain kivaa piti keksiä.

Pohdittiin tavoiteaikaa 9h ja 9h30min välille ja totesin, että en ikinä pystyisi juoksemaan esim. 7.20 tahdilla 77 kilometriä. Takaraivoon jäi, että haluan alittaa 9h30min (tahti 7.24). Toisaalta helmikuinen Puolan 68 kilsaa vähän isommilla nousumetreillä ja suht helpolla alustalla sujui himpun verran alle seiskan tahdilla, joten tavoitteeni voisi olla mahdollinen. Kisaa edeltävänä iltana laskin energiat 9h30min mukaan, ja jos ei sujuisi suunnitelmien mukaan, niin dropbag lisäenergioineen löytyisi 21k ja 55k -huolloista.

Juoksu oli onnistunut ja sujui ”as planned”. Energia imeytyi eikä matkan varrella ollut mitään kipuja. Olin myös tyytyväinen siihen, ettei kävelyosuuksia ollut kuin ylämäissä. Vähintään kerran kisassa pitää pannuttaa eikä se ole kisa eikä mikään, jos toinen polveni ei olisi saanut iskua…

Huollot olivat kilometrien (noin) 7, 21, 38, 55, 69 kohdalla. Dropbag-mahdollisuus tuplana oli iso plussa, mikä antoi hyvän tuen esim. ensimmäistä ultramatkaa juosseille.

Minulla jalassani olivat uunituoreet Salomon S/Lab Ultra 3 -polkujuoksukengät, joilla olin kävellyt/juossut kolme kilometriä ennen kisaa, joten dropbagissa olivat toiset kengät varalla. En tarvinnut vaihtaa niitä, koska kengät olivat superhyvät (rakkoja 0). Energiana käytin geeliä ja Noshtin energiakarkkeja.

Hyvä treeni ensi kesää varten
Lauantaiaamuna aikainen herätys, napattiin juoksukaveri kyytiin ja suunnattiin auton keula kohti Mäntyharjua. Kisastartti oli klo 8. Lähtöviivalla pikaisella silmäyksellä laskin, että naisia oli lähdössä matkaan vain 3, joten jos maaliin selviää alle 12h, niin podiumpaikka on taattu. 😀 Juoksu kulki hyvin ja ensimmäiset 40 kilometriä sujui mukavasti, mutta sen jälkeen alkoi jaloissa painaa. Matka jatkui etappeina huollosta huoltoon. Repoveden maasto oli teknisempää ja tuntui, että kiivettiin ylös alas ja milloin juostiin kivikossa ja milloin juurakossa. Välillä ripotteli vettä. 55 kilometrin huollossa näin selän, jonka perässä roikuin 69 kilometrin huoltoon asti. Ne olivat vaikeimmat kilometrit. Juha eteni tasaisen varmaa tahtia ja sain omat kapulat toimimaan samaan tahtiin, mikä oli henkisesti merkittävä asia oman suoritukseni ja tavoitteeni kannalta. Kiitokset peesiavusta hänelle! Jossain vaiheessa juoksua päätin, että tavoitetahti on pidettävä alle 7.20. Viimeisestä huollosta juoksin läpi, koska vettä ja energiaa oli riittävästi ja halusin varmistua, että jos kamelilta katkeaa selkä ja joudun kävelemään, niin tavoitteeni on vielä mahdollinen. Enää matkaa maaliin oli alle 8 kilometriä. Nyt vettä satoi kaatamalla ja olin jo niin märkä, etten enää viitsinyt kaivaa sadetakkia esille. Loppumatka oli nopeaa ja helppoa baanaa, tavoitetahti 7.20 alittumassa eikä kukaan naisista ollut ohittanut minua, joten viimeiset kilometrit olivat oikeastaan ihan jees, kun tiesi, että kohta homma on paketissa.

Maalissa! Kello näytti kestoksi 9:21’27, matkaksi 77,33 kilometriä, nousuksi 1223 metriä ja keskitahdiksi 7.15! Sami odotti siellä talkoolaisena. ❤️

Pienellä talkooporukalla ja isolla sydämellä järkätty tapahtuma! Suosittelen!

Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti ensi kesän UTTF-kiertuetta ja yrittää siirtyä systemaattisempaan harjoitteluun! Samaan aikaan tosin on meneillään omakotitalon rakennusprojekti, jossa olen rakennuttajana. Katsotaan, että mihin rahkeet riittävät ensi kesänä!

Tunnelmia videon muodossa: https://youtu.be/VYR4Du52qE0

Artikkeli: http://trailrunningfinland.com/2020/09/18/mrm-kasvaa-ja-kehittyy/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s